Družbena odgovornost

Skrb za zdravje zaposlenih (pregledi, predavanja, športne aktivnosti, kroženje)

Družba se zaveda, da počutje in zdravje delavcev vpliva na njihovo produktivnost in kakovost dela. Motiviranost za delo ter zbranost in natančnost zaposlenih je odvisna  tudi od  urejenosti in »prijaznosti« delovnega okolja in urejenega socialnega življenja. V družbi menimo, da je potrebno zaposlene jemati kot celoto.

S številnimi aktivnostmi  pod imenom »Skrbim za svoje zdravje« želimo predvsem izboljšati pogoje dela, zvišati  zavest zaposlenih na področja preventivne skrbi za svoje zdravje in jim pomagati pri motivaciji za delo, kljub morebitnim zdravstvenim težavam.

Sistematično odkrivamo  vzroke, ki vplivajo na poslabšanje počutja zaposlenih na delovnem mestu (različne obremenitve, dvigovanje bremen, prepih, poletna vročina, medsebojni odnosi, ...) in jih z  intenzivnim timskim delom  (razgovori, delavnice, predavanja) osveščamo na področju pomena pravilne prehrane, potrebnosti gibanja, pravilnega dvigovanja bremen, pozitivnega mišljenja, osebne rasti, uspešnega komuniciranja in motivacije.  Vsako leto organiziramo brezplačno cepljenje proti gripi in posebej nagrajujemo tiste, ki znajo bolje skrbeti za svoje zdravje.

Še posebej se posvečamo bolj ranljivim skupinam: 

·        zaposleni  z zdravstvenimi omejitvami in invalidi,

·        zaposleni, ki so dalj časa odsotni zaradi  zdravstvenih težav.

·        zaposleni, ki so pogosto odsotni zaradi zdravstvenih težav

V aktivnosti so vključene vse vodje in ostali zaposleni.

Cilji aktivnosti so:

1)     znižanje zdravstvenega absentizma s pomočjo  »mehkih« metod; 
odpravljanje vzrokov - upravljanje s stresom, izboljševanje celotne klime v podjetjih (izboljšana komunikacija, povečanje produktivnosti, večja motivacija zaposlenih za delo, pomoč zaposlenim pri reševanju osebnih stisk)

2)  izboljšanje odnosa zaposlenih do lastnega zdravja, zmanjševanje konfliktov v delovnih sredinah, vzpostavljanje pozitivnejše klime v posameznih delovnih sredinah oziroma v celotnem podjetju, spoštovanje samega sebe 

obiskov te strani : 16.794
skupno obiskov vseh strani : 1.300.610
zadnja posodobitev : Petek, 13 Julij 2012 08:33
stran naložena v : 0,0145 s
izvedba G-Server d.o.o. ©2002-2024, Vse pravice pridržane
Načrt strani
 

Oprostite, a po veljavni zakonodaji vas moramo vprašati ali soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh?   Podrobne informacije