Varstvo okolja

 

OKOLJSKA POLITIKA V SUMIDA Slovenija, d.o.o.

 

Osnovni cilji varstva okolja v SUMIDA Slovenija, d.o.o.  so varovanje naravnih virov; tal, zraka in vode, ter varčno ravnanje z materialom in energijo pri vseh aktivnostih podjetja. 

SUMIDA Slovenija, d.o.o. se zavzema za stalno izboljšanje varstva okolja v družbi in neškodljivost njenih izdelkov za okolje. 

Za dosego ciljev varstva okolja družba upošteva naslednja  načela, ki se za vsak primer natančneje določijo in  uresničijo na nivoju odgovornosti posameznika:

 

-          Varstvo okolja je  pomemben sestavni del vodenja podjetja. Zagotavlja realizacijo neposrednih ciljev in pravil vedenja na vseh nivojih. Minimalni standard določajo zakoni in ostali predpisi. 

-          Uvede se okoljski sistem vodenja z namenom  uskladitve vseh aktivnosti in za izvedbo potrebnih ukrepov za izboljšanje stanja na področju okoljske politike. Njegova učinkovitosti se stalno preverja.

-          Vzpodbujamo  šolanje in izobraževanje na področju okoljskega vedenja in za dvig osveščenosti delavcev na vseh nivojih.  Vzpodbujamo realizacijo  koristnih predlogov za izboljšanje stanja na področju varovanja okolja.  

-          Vnaprej ocenjujemo vplive novih produktov na okolje. Ocenjujemo  celotno življenjsko obdobje produkta  in postopke izdelave ter upoštevamo ugotovitve.

-        Prizadevamo si za zaprto kroženje materiala – tako pri izdelavi produktov, kot pri samih produktih. Razvoj je dolžan izdelati primerno tehnologijo in strategijo. 

-          Stalno preverjamo in ocenjujemo vplive naše dejavnosti na bližnjo okolico (npr. z merjenjem). 

-          Izogibamo se obremenjevanju okolja z  našo dejavnostjo. Če to ni mogoče obremenitve zmanjšamo na najnižjo raven, ki jo dopušča tehnika

Družba je imetnik standarda ISO 14001 že od leta 2005. 

 

obiskov te strani : 6.899
skupno obiskov vseh strani : 923.865
zadnja posodobitev : Torek, 20 November 2012 13:07
stran naložena v : 0,0126 s
izvedba G-Server d.o.o. ©2002-2020, Vse pravice pridržane
Načrt strani
 

Oprostite, a po veljavni zakonodaji vas moramo vprašati ali soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh?   Podrobne informacije